Biz diyabetliler, sık sık ve azar azar yemek yemeliyiz. Vücudumuz yeterince veya sağlklı biçimde insülin kullanamadığı için, hücrelerimiz yeterince beslenemiyor veya öyle hissediyorlar. Bu nedenle sık yeriz. Ama eğer yemeğin dozunu kaçırırsak, bu defa yine şekerimizin yükselme olasılığı var. Ben zaten obez olduğumdan (ev ortamında kalori harcayamadığımdan ve de bu yaşta fitness salonlarına da gidemeyeceğimden).

Bunu önlemek için, annem bana sık sık DM çorbası yapar.  Benim sürekli aynı mama ile beslenmem doğru olmadığından (kuru mamanın üzerinde de 6 aydan uzun süre kullanılmaması tavsiye ediliyor) Purina’nın kuru ve konserve DM’sine geçtik. Annem, günde 40 gr.lık kuru mama hakkımın (mama kaplarının üzerinde kiloya göre alınması gereken gram yazar. Bu, kedinizin bulunduğu kiloya değil, yaşına göre bulunması gereken kiloya göre hesaplanmalıdır), 1/3’ünü sabah verdikten sonra, benim çorba gereksinimim olduğunu bildiğinden, 1 tatlı kaşığı konserve DM’yi ılık su ile karıştırır, koyu kıvamlı bir çorba yapar ve bana verir.

Çorbamı içtikten sonra, bazen biraz da süt isterim, üstüne de bir yaprak marulumu yedikten sonra, biraz balkon keyfi yapar, öğleden sonra 15-16:00’ya kadar uyurum.

Bazen şekerim çok düştüğünde, arada yine mama isterim ve annem yine bana 1 tatlı kaşığı DM’den oluşan çorbamı verir, yine yatarım.  Ama akşam 18:00 civarında bir açlık çöker ki, anlatamam. O zaman annem yine çorbamı verir, midem biraz yatışır, 19:30-20:00 civarında kalan kuru mamamın tamamına yakınını verir. Ohhh, o zaman keyfime diyecek olmaz.

Sonra hep beraber TV izleriz (Minnoş en çok Discovery Channel’da kurtların belgeselini seviyor. Pek anlaşamıyoruz), ya da annem bilgisayarda çalışıyorsa, etrafını sarar, uyuklarız. Yatma saatinde, annem yine kalan kuru mamamın üzerine bayağı sulu çorbamı verir, artık sabaha kadar rahatız.  Çorbalarımın çok fazla olduğunu düşünmeyin, çünkü %90’ı sudur.

Ha, bir de arada çorba yerine şöyle koyu kıvamlı, hafif tuzlu bir ayrana da hayır demem doğrusu. Bizim diğer kardeşler light ton balığına bayılıyorlar ama annem, ton balığında civa oranı yüksek olduğu için, onu arasıra verir. Benim pek aram yoktur. Çünkü ne zaman yesem, kan şekerim yükseliyor. Bilmem eksik bir şey kaldı mı?

Anahtar Kelimeler: kedilerde diyabet, kedi ve diyabet, diyabet ve kedi, kedilerde şeker hastalığı, kedi ve şeker hastalığı, şeker hastalığı ve kedilerkedilerde kan şekeri, kedi ve kan şekeri, kedilerde yüksek kan şekeri, kedi ve yüksek kan şekerikedilerde diyabet ve insulin, kedi ve insulinkedilerde kulaktan kan alma, kedi ve kulaktan kan alma, kedi ve kan şekeri ölçümühayvanlarda diyabet

Paylaşmak önemsemektir!

Share

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.