AssistFeed.com sitesinden alıntıdır:
Kediniz susuz kalmışsa veya su içmek istemiyorsa, kedinizin “sub-q sıvıları”ndan yarar sağlayıp sağlayamayacağını öğrenmek için veterinerinizle konuşun. Sub-q, deri altı sıvılarının kısaltmasıdır. Herhangi bir nedenle oluşan dehidrasyon, kedinin kendini kötü hissetmesine neden olabilir ve kedinin yemek yememesinin birçok nedeninden biri olabilir. Kronik Böbrek Yetmezliği (böbrek hastalığı) olan kediler ve diğer kedi hastalıklarında, gerektiği kadar kadar su içemedikleri için deri altı sıvılarına ihtiyaç duyarlar. Yeterince sıvı, vücudun hücrelerimizdeki toksinleri (sadece dış toksinleri değil, metabolizmanın doğal yan ürünleri olan toksinleri de) atmasına yardımcı olur.
Sıvı vermek için veteriner kliniğine gidebilir veya kendiniz öğrenebilir ve malzemelerinizi satın alabilirsiniz. İlk kez sıvı vermek biraz korkutucu olsa da zor değildir. Ayrıca kendiniz yaparsanız ekonomik de olur. Veterinerden bir-iki kez yardım isteyin, ardından deri altı sıvılarını kendi başınıza uygulayabilirsiniz.
Veterinerinizin ne kadar subq sıvısı önerdiğine bağlı olarak, ya bir torba Laktatlı Ringer 1000ml gibi deri altı sıvısına ihtiyacınız olacaktır ya da size önceden doldurulmuş bir şırınga verilebilir. Kendi sıvılarınızı satın alırsanız, bir seferde birkaç torba alabilir veya 12 torbalık bir kutu satın alabilir ve tasarruf edebilirsiniz. Ayrıca IV hortumunu (IV Set olarak da anılır) ve iğneleri de satın almanız gerekir.
İPUCU: Geçenlerde 6 haftalık bir yavru kediyi rehidrate etmeye çalışırken bana yavru kedi kadar uzun DEV bir şırınga verildi. Günde iki kez 10 ml sıvı verecektim, bu yüzden birden fazla 12 ml şırınga (10cc sıvı ile önceden doldurulmuş) vermesi daha iyi olurdu. DEV şırınga garipti ve ne kadar verildiğini gösteren şırıngadaki çizgiyi görmek için gözlerimi yavru kediden bir çok kez uzaklaştırmak zorunda kaldım. Küçük kediciği yaralayabilirdim. Veterineriniz size sıvı verecekse, sıvıların 1000 ml’lik torbada mı yoksa şırıngada mı olduğuna dikkat edin.
Kathy Fatheree bir tıp uzmanı değildir. Bu web sitesinin içeriği, Kathy’nin yardımlı besleme deneyimlerinin yanı sıra, kedilerini beslemeye yardımcı olan diğer kedi sahiplerinin deneyimlerinin bir derlemesidir. Bilgilerin doğruluğu için her türlü çaba gösterilmiş olmakla birlikte, Kathy Fatheree veya bu web sitesiyle bağlantılı herhangi biri, bu sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda meydana gelebilecek hiçbir şeyden sorumlu tutulamaz.
Kaynak: https://assistfeed.com/subcutaneousfluidssupplies.htm
“Diyabetik Kedi” site yöneticisi