İnsülini mümkünse buzdolabında +4C de saklayınız. Buzluğa koymayınız ve dondurmayınız. İnsülin kalemi içindeki insülinler oda sıcaklığında bir ay, buzdolabında 3 ay saklanabilir. İnsülin 25 derecenin üzerindeki sıcaklıklarda uzun süre kalırsa bozulabilir.
İnsülin Nerede Saklanmalıdır?
Yazın park halindeki arabaların sıcaklığı 50-60 dereceye kadar yükselebilir ve bu sıcaklık insülinin bozulmasına sebep olur. İnsülini otomobil içinde unutmayınız. Çok sıcak havalarda insülinlerinizi bir termos içinde veya buz kalıbı ile soğutulan çantalar içinde saklamak gerekir. Soğuk havalarda özellikle sıfır derecenin altında insülin bozulabileceğinden insülini elbise içinde saklayınız.
İnsülinin Bozuk Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır?
- Yeni bir insülin kartuşu veya şisesine başladığınızda kan şekeri giderek yükseliyorsa,
- İnsülin şisesinin içinde tanecikler ve tortular varsa,
- R denilen kristalize insülin şişesi içindeki sıvı insülin berraktır, eğer bulanık ise bozulmuştur.
- Açılmış bir flakon 30-40 günde bitmemiş ise bozulabilir.
- Donmuş insülinleri kullanmayınız
- İnsülin şişesinin üzerindeki son kullanma tarihini kontrol ediniz. Süresi geçmiş ise kullanmayınız.
“DİYABET-ŞEKER HASTALIĞINDA İNSÜLİN TEDAVİSİ” başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Prof.Dr.Metin ÖZATA’e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Anahtar Kelimeler: kedilerde diyabet, kedi ve diyabet, diyabet ve kedi, kedilerde şeker hastalığı, kedi ve şeker hastalığı, şeker hastalığı ve kediler, kedilerde kan şekeri, kedi ve kan şekeri, kedilerde yüksek kan şekeri, kedi ve yüksek kan şekeri, kedilerde diyabet ve insulin, kedi ve insulin, kedilerde kulaktan kan alma, kedi ve kulaktan kan alma, kedi ve kan şekeri ölçümü, hayvanlarda diyabet
“Diyabetik Kedi” site yöneticisi