LÜTFEN GLUCOMETER STRİPLERİNİN ÜZERİNE ENJEKTÖRDEN KAN DAMLATMAYINIZ!
BU CİHAZLAR, KANI EMEREK ÖLÇERLER.
KULLANIM KILAVUZLARINI DİKKATLE OKUYUNUZ.
21 May 2007 Glucometer seçimi: Yine aşağıdaki linklerden, çeşitli cihazların özellik, avantaj ve dezavantajlarını karşılaştırabilirsiniz. Ben önce LifeScan'in Smart Scan modeliyle başladım. Bu aletler yaklaşık 40 milyon civarında. Aslında yurt dışında makineler daha ucuz ama stripler orada da, burada da biraz pahalı. Smart Scan'in kan striplerinin fiyatları eczanelerde, 50 adedi 65 milyona kadar çıkarken, hastane yakınlarındaki medikal ürün satan dükkanlarda 40 milyona bulunabiliyor. Bu aleti çalıştırıp, kulaktan çıkan kana stripi değdirdiğinizde, kan ölçümü başlıyor. Yalnız aleti ters tutmayacaksınız.Bir süre sonra Easy Gluco markalı bir aleti denedim. O da oldukça tecrübe gerektiriyor, çünkü strip üzerindeki incecik bir kanalın kan ile dolmasını beklemeniz gerek. Yeni başlayanlara tavsiye etmem. En son olarak da, Roche'nin Accu-Check Active'ini aldım. Bu aletin kullanımı çok kolay. Aleti çalıştırıp, kulağı deldikten sonra stripi yerinden çıkarıp, kulağa değdirip, yerine takıyorsunuz. Aletin kendisi yerine stripin kulağa değmesi, pisimizi hiç rahatsız etmiyor. Fiyatlar 30-35YTL civarında. Ama eczanelerde bu fiyat 60YTL'ye kadar çıkıyor. Kesinlikle tavsiye ederim. Bir de son zamanlarda pek çok üyemiz tarafından kullanılan ve çok memnun olunan bir ürün daha var: LifeScan'in One Touch'ı. Bu ürün, diğerlerinden çok daha az miktarda kan ile ölçüm yapabiliyor. Tek farkı, hafızasının olmaması. O da bizim için çok büyük bir sorun teşkil etmiyor, çünkü bizler zaten sürekli kayıt tutuyoruz.
Cihazları tanıtan link’ten, glucometer kullanarak kulaktan kan almayı rahatlıkla öğrenebilirsiniz.
**********
Yukarıdaki bilgiler 2007 yılına ait olduğu için, güncel bilgiler içeren “Acıbadem Mobil” isimli sitede yer alan bilgileri paylaşmak istedim:
Test şeritleri, ölçüm cihazlarından ayrı satılır ve pahalı olabilir. Kan şekeri ölçüm cihazları evde kan şekerini gözlemlemek için kullanılan, cep telefonu veya daha küçük boyutta olan cihazlardır. Günümüzde en iyi şeker ölçüm cihazı sağladığı faydalar ve kullanım kolaylığıyla parmak delmeden şeker ölçümü yapabilenlerdir.
Şeker ölçüm cihazlarının fiyatları 20 TL ile 1.000 TL aralığında değişkenlik göstermektedir. En iyi şeker ölçüm cihazı markaları ve tavsiyelerini inceleyin:
Şeker Ölçüm Cihazı Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekiyor?
Ülkemizde SGK anlaşmalı olarak satılan bazı cihazlar kalitesiz olduğundan bu tarz ürünleri alırken dikkatli olmak gerekiyor çünkü bazı cihazlar kandaki şeker oranını yanlış ölçüyor. Türkiye’de 10 milyondan fazla diyabet hastası olduğunu varsayarsak bu tarz cihazların yanlış ölçümleme yapması birçok kişinin canını tehlikeye atıyor. Bu sebeple en iyi şeker ölçüm cihazı seçiminizde dikkatli olmanız gerekir.
Bununla birlikte eğer cihaz seçme imkanınız varsa, en iyi şeker ölçüm cihazı seçerken karar vermenize yardımcı olabilecek şekilde modeller arasında farklılıklar vardır:
- Bilindik marka olması: Tercih edeceğiniz ölçüm cihazının piyasada bilinen ve kullanıcılar tarafından güvenilir olduğundan emin olun.
- İlk eğitim: Cihaz ilk satın alındığında verilecek olan eğitim çok önemlidir.
- Çoklu kullanım: Bu demek oluyor ki yalnızca parmağınızdan değil üst kol, ön kol, uyluk veya bacak baldırından da kan örneği alma imkanı sağlar.
- En az beş saniye içinde sonuç vermesi: Bu opsiyon özellikle hipoglisemi yaşadığınızı düşünüyorsanız kullanışlıdır. Kan şekeriniz tehlikeli seviyede düşükse, çabuk bir şekilde farkına varmalı ve karşı koymak için şeker tüketmelisiniz.
- Yüksek hafıza kapasitesi: Bazı cihazlar sadece son 10 testi hafızasında tutabilmekte, bunun yerine önceki 500 kayda kadar test verisi tutabilen cihazları tercih edin.
- Az yer kaplayan ve kolay taşınabilir: Şeker ölçüm cihazı seçekern boyutu önemlidir. Neyse ki günümüzde birçok firma geçmişe kıyasla çok daha ihtiyaçları karşılayan ürünler üretmekte. FreeStyle Lite gibi modeller oldukça kolay taşınan ve çok az yer kaplayan cihazlardır.
- Yazılım önemli: Şeker ölçüm cihazlarının çoğunda sonuçlar hafızada depolanabilmesine karşın, bazı cihazlarda ise doğrudan bilgisayara senkronize edilebilmektedir. Bu özellik sayesinde verilerinizi indirmeniz, doktorunuzla paylaşmanız ve kan şekerinizi aylar boyunca gözlemlemeniz oldukça kolay bir hal alır. Ayrıca cihazı kaybetseniz dahi verilerin yedeğini tutmuş olursunuz.
- Okunması kolay: Daha büyük yazı boyutu olan cihazlar, görme sorunları olan kişilerin sonuçları görmesini kolaylaştırır.
- Kolay kullanım: Kan şekerinizi ideal koşullar altında her zaman kontrol edemeyebileceğiniz için cihazın ve şeritlerin tasarımını göz önünde bulundurmak önemlidir.
Piyasada Satılan, Tercih Edilebilecek Şeker Ölçüm Cihazları Nelerdir?
- Kolay kullanım imkanı sunar
- 5 saniyede sonuç verir
- Kanı hızlıca emebilen ölçüm stripleri bulunur
- 350 ölçümü hafızasında tutabilir
- Yetersiz dozu anlar ve uyarı verir
- Kızılötesi bağlantı ile veriler bilgisayara aktarılabilir
Accu-Check Performa Nano Kan Şekeri Ölçüm Cihazı:
- Büyük parlak ekran sayesinde daha iyi görme imkanı
- Hızlı sonuç için 5 saniye test süresi sunar
- 500 sonuca kadar hafızada tutabilir
- Kızılötesi bağlantı ile verileri aktarabilme imkanı
Contour TS Şeker Ölçüm Cihazı :
- Parmak ucu, avuç içi ve ön koldan test yapmasına imkan tanır
- 250’den fazla testi hafızasında tutar
- 8 saniyede test sonucunu elde edersiniz
- Az miktarda kan numunesine ihtiyaç duyar
GluNeo Lite Şeker Ölçüm Cihazı :
- Üst kol, el üstü, ön kol, ventral avuç içi ve parmak uçlarından test etme imkanı
- Kablo bağlantısıyla sonuçları doğrudan bilgisayara aktarabilme
- Yemek öncesi ve sonrası uyarı gösterme
- Otomatik kod tanıma fonksiyonu mevcuttur
GlukoDr Super Sensor Şeker Ölçüm Cihazı :
- 10 saniyelik bir ölçüm süresine sahiptir
- 20-900mg/dl ile en geniş ölçüm aralığına sahiptir
- Striplerinde iletkenliği arttırmak için altın kullanılmıştır
- Stres, egzersiz ve yemek sonrası uyarılar verir
Optium Xceed Şeker Ölçüm Cihazı :
- Diğer ilaçlarla etkileşime girmeyen test çubuğu
- Dış koşullardan etkilenmeyen hijyenik test çubukları
- Hem kan şekeri hem kan ketonu ölçümü
- Çok az miktarda kan ihtiyacı
- 5 saniyede hızlı ölçüm
- Işıklı ve kolay okunan büyük ekran
- 450 ölçümlük geniş test hafızası
- Hafızadaki ölçümleri bilgisayara aktarabilme ve analiz özelliği
İğnesiz Şeker Ölçüm Teknolojisi
Tip 2 diyabetli olan kişiler için Sürekli Glikoz Monitorizasyon Sistemleri’ne (CGM Sistemleri) erişmek zorlu bir mücadeledir. Birçokları ise günlük test şeritlerinin miktarıyla sınırlıdır. Bu durum yüksek veya düşük kan şekerinde bazı aralıkların atlanmasına yol açsa da tip 2 diyabeti olanlarda daha düşük görülür.
Yeni teknolojik en iyi şeker ölçüm cihazı ve diyabet ölçüm cihazları, diyabet öncesi ve tip 2 diyabeti olan kişilerde acısız bir şekilde parmaktan kan aldırmaya gerek duymadan, şeker seviyelerini daha sık kontrol etme imkanı sağlamaktadır.
Kısıtlı sayıda şeride sahip olan kişilerin gün boyunca sürekli olarak şeker ölçümü yapmaları mümkün olmuyordu. Bu teknoloji sayesinde hem hastanın hem doktorun mevcut terapide iyileşmenin yapılacağı alanların bulunmasında çok daha fayda sağlayacağı ve anlık olarak şeker ölçümü yapılabilmesine imkan tanıyor.
Bkz. http://blog.itunovatto.com.tr/fda-ignesiz-olcum-yapilabilen-kan-sekeri-olcum-cihazini-onayladi/
Kan Almadan Ölçüm Yapabilen En İyi Şeker Ölçüm Cihazı Nedir?
- Gece ve gündüz boyunca değişen şeker seviyenizi kontrol ederek diyabet yönetimine yardımcı olur
- Parmaktan ölçüm gerektirmez, 14 gün boyunca doğru ve tutarlı sonuçlar verir
- İnsülin, yemek ve egzersiz aksiyonlarının daha iyi yorumlanmasını ve anlaşılmasını sağlar
- Kişiye özel sesli ya da titreşimli hatırlatma ve uyarılar tanımlama özelliği
- Ufak ve hafiftir, taşınması kolaydır ve giysiler üzerinden okuma yapılabilir
- Freestyle Libre yazılımını indirerek detaylı raporlara ulaşma imkanı sağlar
Kaynak: https://www.cimri.com/seker-olcum-cihazi-fiyati
Anahtar Kelimeler: kedilerde diyabet, kedi ve diyabet, diyabet ve kedi, kedilerde şeker hastalığı, kedi ve şeker hastalığı, şeker hastalığı ve diyabet, kedilerde kan şekeri, kedi ve kan şekeri, kedilerde yüksek kan şekeri, kedi ve yüksek kan şekeri, kedilerde diyabet ve insulin, kedi ve insulin, kedilerde kulaktan kan alma, kedi ve kulaktan kan alma, kedi ve kan şekeri ölçümü
“Diyabetik Kedi” site yöneticisi