· Kedinin zaptedilmesi (huysuz kediler için). Kedinizi, başı dışarıda kalmak kaydıyla kalın bir havlu ile sarın. Bu onun kurtulmak için yapacağı kıvrılıp bükülme veya tırmalama hareketlerinin kontrolünü sağlar.
· Kulak kepçesinin temizliği. Suyla ıslatılmış bir pamuk parçası kullanılarak, büyük parça kulak kirleri ve döküntüler her iki kulaktan da yavaşça alınır.
· Kulak kıkırdağının temizlenmesi. Döküntülerin çoğu ıslak pamuk parçası ile çıkarıldıktan sonra, kulak için pamuklu çubuk su ile ıslatılarak kulak kıkırdağının içindeki erişilebilen döküntüleri yavaşça çıkarılır. Çubuğun kulak kanalının derinlerine sokulmamasına dikkat edilir. Aksi halde kedi sertçe başını çekebilir, bu da kulakta ciddi bir travmaya neden olabilir. Bu işlem sırasında en güvenli yol, kulağın görülebilen kısmının temizlenmesidir. Eğer kanalın içinde önemli miktarda kir varsa, çubuğun ucu az miktarda kanalın içine sokulur ve döküntünün çıkarılmasına çalışılır. Ancak dikkat edilmesi gereken en önemli konu, daima çubuğun ucundaki pamuğun görülebiliyor olmasıdır. Bir başka deyişle, çubuğun ucundaki pamuk, kontrolsüz kalmamalıdır.
· Kulak temizlendikten sonra kedinizi okşamalı, sevmeli ve bir sonraki kulak temizliğinin travmatik olmaması için onu hazırlamalısınız.
“Diyabetik Kedi” site yöneticisi