Değerli Dostlarım,

Diyabet konusundaki yazılarımızı yeniden güncellemek üzere çıktığım yolda, bizler gibi kedisine diyabet teşhisi konulduktan sonra yaşadıklarını ve tüm deneyimlerini diyabetik kedi sahipleri ile paylaşmayı hedefleyen Kirsten Roomp’un hazırladığı, mütevazı ama dolu dolu “Tilly’s Diabetes” web sitesine rastladım. Hekimlerimizin ya da araştırmacıların sunduğu bilgiler kadar, bizimle benzer sıkıntıları yaşamış olan Kirsten ve Tilly’nin deneyimlerinin de, diyabetle yeni tanışan dostlarımız için çok önemli bilgiler içerdiğini, yol gösterici olacağını düşündüğümden, özel iznini alarak sitesindeki yazıları sizlerle paylaşacağım. 

Özel sorularınız olursa, doğrudan Kirsten Roomp‘a ya da sitemize yazarak, görüşlerini alabilirsiniz. Kirsten’in anlatımıyla Tilly’nin hikayesine başlayalım...

Tilly, Almanya’da yaşayan kısırlaştırılmış bir kediydi ve Mart 2004’ten Mart 2005’e kadar diyabet hastasıydı ve Lantus® adlı insülin ile remisyona (hastalık belirtilerinin sönmesi) girebildi.

Bu siteyi, diyabetik kedisi olan insanlara yardım etmek için kurdum. En önemli bilgileri, özellikle de Tilly’nin diyabetinin ilk teşhis edildiği günlerde benim ihtiyaç duyduğum ancak aylarca zorlukları yaşayarak öğrenmek zorunda kaldığım bilgileri, paylaşmaya çalıştım:

Ben bir veteriner değilim, sadece kedimin hastalığı nedeniyle diyabetle tanışmak zorunda kalan biriyim.

Tilly’nin veterinerlerine, remisyonla ilgili doğru yolu gösteren bilim adamlarının en son araştırmalarını bulup, bilgileri güncelledikleri için teşekkür etmek istiyorum.

Ve Tilly’ye teşekkür ederim: her zaman sağlığını kazanman için bir çare bulmak üzere elimden gelenin en iyisini yapacağıma olan güvenin için. Yaşamının sonuna kadar diyabet açısından remisyondaydın. Eylül 2012’de seni kronik böbrek hastalığından kaybettim. Seni çok özledim.

Kirsten Roomp (tillydiabetes@hotmail.com)

“Bu sitedeki bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır ve bir teminat değildir. Sitedeki içerik, profesyonel ya da veterinerlik eğitimi olmayan bir kişi tarafından yazılmıştır. Bu sitenin kendi veterinerinizin profesyonel tavsiyelerinin yerini alması amaçlanmamıştır ve bu sitedeki hiçbir bilgi, tıbbi teşhis veya tedavi amacıyla verilmemektedir. Hayvanınızın sağlığıyla ilgili sorularınızı, veterinerinize sormalısınız”.

 

Kaynak: http://www.tillydiabetes.net/en_index.htm

Anahtar Kelimeler: kedilerde diyabet, kedi ve diyabet, diyabet ve kedi, kedilerde şeker hastalığı, kedi ve şeker hastalığı, şeker hastalığı ve diyabet, kedilerde kan şekeri, kedi ve kan şekeri, kedilerde yüksek kan şekeri, kedi ve yüksek kan şekeri

Paylaşmak önemsemektir!

Share

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.